Derfor bør du bry deg om SSL og sikkerhet på nettsiden din

Senior Utvikler i Benzin Ronny Hofsøy i en lyssaber-kamp med en røver. Lyssaberne er laget av nettadressefelt i grønt og rødt. Illustrasjon.
Fra juli 2018 har Google begynt å merke og «straffe» nettsider som ikke har tilstrekkelig sikkerhet og SSL-sertifikat. Google merker nå nettsider uten HTTPS som usikre og gir de dårligere resultater i Google-søk.

Uten riktig sikkerhet yter du ikke ditt nettsteds fulle potensiale.

Fra juli 2018 har Google begynt å merke og «straffe» nettsider som ikke har tilstrekkelig sikkerhet og SSL-sertifikat. Google merker nå nettsider uten HTTPS som usikre og gir de dårligere resultater i Google-søk. Du kan enkelt sjekke om dette gjelder deg ved å se om det står «https://» først i adressen til nettsiden din når den har lastet.

Hva betyr dette for deg?

Ved ikke å ha et SSL-sertifikat vil dine kunder og besøkende få opp et varsel om at siden er usikker. Derimot hvis du har et SSL-sikkerhetssertifikat så vil både nettsiden og bedriften din fremstå mer troverdig, siden kundene da opplever at de er på trygg grunn. I tillegg så ER det sikrere også (!).

Hvorfor bør du bruke SSL-sertifikat?

  • Besøkende advares mot å gå inn på din nettside hvis den er usikker
  • Et SSL-sertifikat viser tydelig at du tar sikkerhet på alvor
  • Du oppnår bedre resultater i søkemotorer som Google
  • Kommunikasjonen mellom deg og dine kunder/besøkende blir sikrere
  • SSL-sertifikatet kan verifiseres før det utstedes for ytterligere å øke dine besøkendes tiltro til deg

Hva er et SSL-sertifikat?

1. Bruker går inn på en sikker nettside, 2. Nettsiden sender en forespørsel for en sikker oppkobling med serveren, 3. Server svarer med et SSL-sertifikat som krypterer all informasjon sendt mellom deg og serveren, 4. Informasjon slik som passord og kredittkortnummer er nå sikret fra angrep fra tredjeparter.

Det er langt fra alle som har kontroll på SSL, HTTP og HTTPS, og det skjønner vi godt. Enkelt fortalt så installeres et SSL-sertifikat på en webserver for å aktivere en sikker kobling mellom nettleseren som viser nettsiden (kunden) og serveren som nettsiden leveres fra (deg). Ved installasjon endres URL’en til nettsiden fra «HTTP» til «HTTPS» og viser dermed at siden er sikker.

SSL-sertifikater hjelper å redusere cyberangrep gjennom nettlesere. Hvis du har en sikker kryptert forbindelse mellom nettleser og din nettside, blir det mye vanskeligere for uvedkommende å avlytte og stjele informasjon.

Hva bør jeg gjøre?

Det er ingen grunn til å utsette oppgraderingen til SSL hvis du ikke har gjort det. De fleste er godt i gang, men det er fortsatt noen som henger etter. Sjekk nettsiden din og ta kontakt med din nettsideleverandør eller andre som kan hjelpe deg. Økt sikkerhet blir bare viktigere og viktigere, og det er synd å miste mulige kunder fordi de ikke finner deg eller opplever deg som en usikker aktør.

Sjekke – Varsle – Fikse

Og husk! Benzinstasjonen hjelper gjerne til med en service 😊

bz_system

DEL

Del dette innlegget!

Nyeste artikler

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen mulig. Ved å fortsette å bruke nettsiden aksepterer du dette.