Viktigheten av responsive nettsider i en mobil-først verden

I dagens digitale landskap er det ingen overdrivelse å si at mobil har overtatt. Statistikker viser at over halvparten av verdens nettrafikk kommer fra mobile enheter, og denne trenden er bare ventet å stige. I denne sammenheng blir responsive nettsider - de som kan tilpasse seg ulike skjermstørrelser og enheter - av avgjørende betydning. La oss dykke dypere for å utforske hvorfor.

Hva er responsive nettsider?

Før vi dykker inn i viktigheten av responsive nettsider, er det viktig å forstå hva de er. I sin enkleste form er en responsiv nettside designet for å tilpasse seg og fungere effektivt på alle enheter, uansett størrelse eller type skjerm. Dette betyr at uansett om en bruker ser på nettsiden din på en datamaskin, en smarttelefon, eller et nettbrett, vil de få en jevn og konsistent opplevelse.

Dette oppnås gjennom en kombinasjon av fleksible rutenett og layouter, bilder og bruk av CSS media-forespørsler. Når du skifter fra en datamaskin til en iPad, bør nettsiden din automatisk bytte til å imøtekomme oppløsningen, bildestørrelsen og skriptevnene til enheten. Med andre ord, nettsiden bør ha teknologien til å automatisk svare på brukerens preferanser.

Mobil først: En dominerende trend

Vi lever i en mobil-først verden. I 2018 gjorde Google et betydelig skritt ved å introdusere deres ‘mobil-først’ indeksering. Dette betyr at søkemotorgiganten nå ser på mobile versjoner av nettsider for å hjelpe det bestemme hva det skal indeksere og rangere i søkeresultatene. Med andre ord, hvis nettstedet ditt ikke er mobilvennlig, kan det skade synligheten din i søkeresultatene, og derfor begrense rekkevidden din betydelig.

Fordelene med responsive nettsider

Å ha en responsiv nettside gir en rekke fordeler, mange av dem er knyttet til brukeropplevelse, søkemotoroptimalisering (SEO), konverteringsrater og kostnadseffektivitet.

1. Forbedret brukeropplevelse:

Uavhengig av enheten de bruker, sørger responsive nettsider for at alle brukere får en optimal opplevelse. Det betyr at alt innholdet er leselig uten zooming, brukerne kan navigere gjennom nettstedet med minimal rulling og resizing, og innholdet laster raskt. Dette fører til mindre frustrasjon for brukerne og en høyere sannsynlighet for at de vil forbli på nettstedet ditt lenger.

1. Forbedret brukeropplevelse:
2. Bedre SEO rangering:

Som nevnt tidligere, har Google offisielt bekreftet at mobile vennlige nettsider får høyere rangeringer i søkemotorresultatene. Dette skyldes at responsive nettsider har en lavere «bounce rate» – folk er mer sannsynlig å bli på siden hvis den er lett å navigere og lese.

2. Bedre SEO rangering:
3. Økt konverteringsrate:

Når brukere finner det enkelt å navigere på nettstedet ditt og finne informasjonen de trenger, er det mer sannsynlig at de vil fullføre ønskede handlinger, enten det er å fylle ut et skjema, gjøre et kjøp, laste ned en ressurs, eller kontakte deg for mer informasjon.

3. Økt konverteringsrate:
4. Kosteffektivt:

Ved å utvikle en responsiv nettside, eliminerer du behovet for å lage separate versjoner for desktop og mobil. Dette sparer både tid og ressurser, siden du kan konsentrere deg om å opprettholde og oppdatere ett nettsted i stedet for flere.

4. Kosteffektivt:
senja husky adventure nettside med booking

Konklusjon

Å ha en responsiv nettside gir en rekke fordeler, mange av dem er knyttet til brukeropplevelse, søkemotoroptimalisering (SEO), konverteringsrater og kostnadseffektivitet. Her hos Benzin sørger vi alltid for at nettsidene vi lager tar seg flott ut på alle skjermstørrelser og alle flater. Har du en nettside som kunne trengt et lite løft hadde vi blitt veldig glade for å høre fra deg!

Kjetil Gjersvold

Webutvikler, designer og historieforteller. Kjetil er vår 3D-illustratør og historieforteller. Han jobber mye med kampanjeutforming og graving i hva en merkevare eller produkt egentlig skal være. I følge Kjetil er de gode historiene noe av det viktigste for å formidle en merkevare.

DEL

Del dette innlegget!

Nyeste artikler

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen mulig. Ved å fortsette å bruke nettsiden aksepterer du dette.